JOCHEM VAN GELDER KOMT TERUG MET CLUBLIEFDE BIJ RTL4. EEN PROGRAMMA OVER LIEFDE VOOR DE SPORTCLUB EN BOORDEVOL IDEEËN OM DE POSITIE VAN EEN CLUB TE VERBETEREN.

Ook volgend sportseizoen zullen de financiële uitdagingen bij veel amateurverenigingen weer groot zijn. SHH Productions komt daarom, in navolging van een geslaagde eerste serie, in het najaar van 2020 terug met een nieuwe serie van het tv-programma ClubLiefde. 

In deze nieuwe reeks onderzoekt Jochem op wedstrijd- of trainingsdagen bij tal van leden, vrijwilligers en fans van de club hoe het is gesteld met de liefde vóór, en met de toekomst van, deze sportclub. Jochem zoekt antwoord op vragen zoals: Wat maakt sporten bij deze vereniging zo fijn?; Wie zijn die vrijwilligers die door weer en wind gaan voor de club?; Hoe staat het met de sportieve prestaties en daarmee de aantrekkelijkheid van de club voor ambitieuze sporters?; Hoe is het gesteld met de exploitatie van de club en op welke terreinen kan dit mogelijk verbeterd worden?; maar ook ‘Wat doet de vereniging op het gebied van gezondheid, duurzaamheid en promotie?’

ClubLiefde heeft als doelstelling om het Nederlandse verenigingsleven op een positieve en realistische manier in beeld te brengen. Het is een programma waarin maatschappelijke betrokkenheid getoond wordt door te hulp te schieten bij het oplossen van kleine onvolkomenheden. Een format waarin de kijker ziet dat je als vereniging veel kunt bereiken door samen de schouders ergens onder te zetten. 

Het moeilijkste bij amateurverenigingen zijn vrijwilligers werven en behouden, met name bestuurders, én uiteraard geld. De cashpositie van de meeste amateurverenigingen is ronduit wankel. Met als gevolg: kosten voor noodzakelijke verbeteringen (of vervanging) kunnen niet worden betaald vanuit de jaarlijkse contributie. Zaken raken hierdoor in potentie verder in verval. Een dug-out die al jaren aan vervanging toe is; een tribune waarvan de stoeltjes kapot zijn; een oud spelersbusje dat rammelt op zijn wielen, etc. Er zijn legio voorbeelden te noemen van zaken die bij een gemiddelde amateurvereniging verbeterd kunnen worden. Van iets heel groots tot iets heel kleins. Het niet op orde zijn van deze zaken beïnvloedt soms ernstig het plezier in sporten bij deze vereniging.

WAAR EEN WIL IS…

Daar komt bij dat amateurverenigingen veelal worden geleid door bestuursleden die zaken naar beste eer en geweten willen regelen voor ‘hun club’ maar soms simpelweg te kort schieten in tijd, kennis en creativiteit om de boel echt goed op de rit te houden. Enthousiaster zouden ze worden wanneer ze zien dat hun kostbare tijd resulteert in iets moois. Iets dat op veel respect en waardering kan rekenen. Daar bloeit iedereen van op en geeft (persoonlijke) energie.

Kan ClubLiefde in één klap alle problemen voor alle amateurverenigingen van dit land oplossen? Het antwoord daarop is uiteraard ‘nee’. Dat is ook niet het streven. Bestuursleden en leden kunnen echter wel een voorbeeld nemen aan jeugdspelers die zich voor het programma opgeven. Ze vestigen hiermee immers een hoop positieve aandacht op hun club. Jochem en zijn team komen een dagje sfeerproeven en dat zal niet onopgemerkt blijven bij potentiële leden en het bedrijfsleven in de stad, de streek of de regio. We laten in het programma zien dat je met lef, een positieve instelling én de nodige dosis creativiteit een hoop voor elkaar kunt krijgen. 

Voor het tweede seizoen van ClubLiefde zijn we op zoek naar jeugdspelers (vanaf 13 jaar) die hun amateursportvereniging een dosis positieve energie gunnen. Je geeft je op als team. Aanmelden kan nu via https://www.clubliefde-televisie.nl/aanmelden

De wens of het probleem dient altijd iets tastbaars te zijn. Kapot sportmateriaal, een vervallen kleedruimte, koude douches, een slecht onderhouden grasveld, etc. Aangedragen cases en het team dat zich hiervoor aanmeldt) worden door producent SHH Productions gescreend. We kijken hierbij naar de omvang van het probleem, geschiktheid voor een televisie-uitzending en integriteit. 

De nieuwe serie zal vanaf september 2020 te zien zijn in het weekend bij RTL4. Opnames hiervoor vinden in het voorjaar van 2020 plaats.  

JOCHEM VAN GELDER

ClubLiefde wordt gepresenteerd door de bekende TV presentator Jochem van Gelder. Jochem is bekend van toonaangevende formats als ‘Praatjesmakers’, ‘Willem Wever’ en presenteert momenteel de productie ‘Later als ik groot ben’ (RTL4), ‘Pech onderweg’ (RTL5) en diverse programma’s voor Omroep Gelderland. Jochem staat bekend om zijn ruime inlevingsvermogen, sympathieke uitstraling en humor.

SPONSOREN 

Het format ClubLiefde is een podium voor (belangen)verenigingen en stichtingen welke zich richten op het bevorderen van de amateursport (het verenigingsleven) in Nederland. Wij vragen daarnaast ondersteuning van partijen (profit en non-profit organisaties) die het belang er van inzien om mensen (en in het bijzonder, kinderen) te blijven interesseren voor het beoefenen van een sport in clubverband. Dat is namelijk goed voor de ontwikkeling van de sociale vaardigheden, voorkomt isolatie (met name in achterstandsgebieden) en heeft uiteraard een positief effect op de conditie (gezondheidszorg). 

ClubLiefde is een branded content productie dat interessante exposure mogelijkheden biedt voor bedrijven (merken) welke graag in deze producties stappen met een commercieel doel. Clubliefde wordt (onder anderen) mede mogelijk gemaakt door Total Nederland NV, De Grote Clubactie en Stichting Jongeren op Gezond Gewicht (TeamFit).

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over het programma, sponsoring of adverteren binnen deze formule neem je contact op met Marcel van Buren.

SHH Productions | maker van formats voor TV en online
Wilhelminakade 147
3072AP ROTTERDAM
Telefoon: 010-4134579
E-mail: marcel@studiohogeheren.nl

www.shhproductions.nl

Leave a Reply