Guido Spek presenteert nieuwe online afleveringen van ‘Later als ik Groot ben…’.

 

Acteur Guido Spek zal vanaf 5 juni de presentatie op zich nemen van de succesvolle online reeks van ‘Later als ik Groot ben…’. Het programma wordt naast Guido afwisselend gepresenteerd door Jochem van Gelder en Rein van Duivenboden. In het format gaat Guido samen met kinderen tussen de 9 en 13 jaar een dag aan de werk om hun droomberoep te ervaren. Zo komen ze erachter hoe een werkdag er in de praktijk uitziet en wat je eigenlijk allemaal moet leren om het beroep uit te kunnen oefenen. ‘Later als ik Groot ben…’ is er op televisie bij RTL4 en 24×7 online te bekijken via het gelijknamige YouTube kanaal.

Guido Spek (31 jaar) kreeg landelijke bekendheid door zijn rol Sjoerd Bouwhuis in de televisieserie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’.  Daarin was hij van 2010 tot 2018 te zien. Daarnaast produceert Guido muziek en toert door de theaters met zijn eigen (muziek)theaterprogramma. Guido kijkt er naar uit om met de kinderen aan de slag te gaan, zo vertelt hij: “Kinderen hebben minder filters en daardoor vaak een eerlijke blik”. De droomberoepen van de kinderen gaan alle kanten op, maar zelf heeft Guido ook een voorkeur: “Het is altijd mijn droom geweest een keer het Rotterdams Philharmonisch orkest te mogen dirigeren”.

Producent Marcel van Buren is blij met de aanvulling van Guido in het team. Hij zegt: “Later als Ik Groot ben heeft zich, na 32 aflevering voor RTL4 en nu reeds 20 afleveringen voor op YouTube, als format bewezen. En er liggen nog een hoop aflevering op stapel die vanwege COVID-19 zijn uitgesteld. Het enthousiasme vanuit de markt om op deze wijze aan het enthousiasmeren van de jeugd te doen, is groot. Ik ben blij met Guido in het team van presentatoren. Guido is energiek en weet in korte tijd een band op te bouwen met onze kandidaten. Hij laat ze genieten van hun snuffelstage 3.0. Hun enthousiasme heeft een onbetaalbare afstraling op de kijkers.”

De eerste aflevering met Guido als presentator is een feit. Met de 12-jarige Keije ging hij op stap om te ervaren hoe het is om als Data Scientist te werken. In de aflevering, die zaterdag 5 juni om 16:00 uur online komt, worden Guido en Keije op pad gestuurd om een data te verzamelen van het personeel van Inergy, specialist in bouw en onderhoud van data platformen. Hiermee moeten ze een systeem voor gezichtsherkenning maken. Producent Marcel is daarover enthousiast, zo vertelt hij “Het is waanzinnig om te zien dat kinderen nieuwe technologieën en toekomstige beroepen meekrijgen. Er is veel vraag naar technisch personeel (ICT, elektra) en die vraag wordt alleen maar groter. Om in de toekomst als land technologisch voorop te kunnen blijven lopen moet je nu al beginnen met het enthousiasmeren van de nieuwe aanwas. Ons format en daaraan gerelateerde initiatieven zoals een groots live event is daarvoor een mooi platform en dat wordt gelukkig gezien door verschillende sectoren”.

De eerste aflevering van ‘Later als ik groot ben…’ met Guido is vanaf zaterdagmiddag 5 juni te bekijken op het YouTube kanaal. Het programma keert vanaf zaterdag 10 juli tevens terug op RTL4. Voor meer informatie of het aanvragen van quotes, interview of ander persmateriaal wendt u zich tot:

Kaj Viergever (producer)

SHH Productions

010-4134579

tv@studiohogeheren.nl

Leave a Reply