Jochem van Gelder presenteert het nieuwe programma ‘Later als ik groot ben’. Een programma over de droombaan van kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. In het najaar van 2017 bij RTL4.

In dit nieuwe maatschappelijk betrokken format krijgen kinderen uit groep 7 en 8 de kans om zich op avontuurlijke wijze te verdiepen in hun droombaan. Van kinderen wordt al op jonge leeftijd verwacht dat ze weten wat ze later willen worden. Hier hangen veel keuzes aan vast. Vaak weten ze het echter nog niet helemaal en wisselt het beeld voortdurend. Wij gaan ze helpen. Wij kijken hierbij naar een mogelijke studierichting. Wat wordt bij een vervolgopleiding geleerd en waarom is dat belangrijk voor het vak? Daarnaast nemen we het kind uiteraard mee naar de praktijk. We nemen een avontuurlijk kijkje achter de schermen. Want hoe ziet een werkdag er nu eigenlijk echt uit? We steken de handen uit de mouwen en werken een paar uur mee. Daarbij komen niet alleen de leuke kanten van het vak naar voren. De opgedane ervaringen leveren het kind een waardevolle dosis bagage op voor de toekomst.

Voor de presentatie van het programma is niemand minder dan Jochem van Gelder aangetrokken. Jochem kan zich uitstekend verplaatsen in de wereld van kinderen. Jochem is bekend geworden met de presentatie van kinderformats zoals ‘Willem Wever’ en ‘Praatjesmakers’ dat hij tien jaar lang presenteerde voor de NCRV. In 2013 maakte Jochem de overstap naar SBS6 waarvoor hij diverse programma’s presenteerde waaronder ‘Bonje met de buren’. Recent was Jochem nog te zien als kandidaat in het populaire ‘Wie is de Mol?’.

“Ik heb er zin in om mijn schouders onder dit leuke, nieuwe programma te zetten. De nieuwsgierigheid en onbevangenheid van kinderen intrigeert mij. Ik vind het fijn om met dit door diverse branches gedragen programma kinderen een stapje op weg te helpen in het maken van voor hen belangrijke keuzes”, zegt Jochem.

“Ik ben ontzettend blij om dit nieuwe programma met Jochem van Gelder te mogen maken. Zijn ervaring in het maken van televisie met en voor kinderen gaan we onherroepelijk voelen. Met Jochem aan boord kan ik er op vertrouwen dat de aandacht blijft uitgaan naar het kind en niet zo zeer naar de randverschijnselen die bij tv-maken horen”, zegt Marcel van Buren, producent van het programma.

‘Later als ik groot ben’ is een nieuw programma van SHH Productions (Studio Hoge Heren B.V.); producent van onder meer ‘Van Slager tot Chef’ en het populaire ‘Ik BBQ voor jou’, beide formats voor RTL4. SHH Productions is tevens technisch realisator van diverse andere televisieproducties (waaronder de talkshow Business 010 van RTL-Z) en producent van online video content.

Kinderen die na de zomervakantie in groep 7 of 8 zullen zitten, kunnen zich nu via de programma website (www.lateralsikgrootben.tv) aanmelden. De selectie van kandidaten voor de uitzendingen zal in augustus plaatsvinden. Opnames voor het programma zijn vanaf eind september.

‘Later als ik groot ben’ is vanaf 9 december 16 weken achter elkaar te zien op de zaterdagen van RTL4. Eerst om 11:00 uur en daarna om 17:00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over het programma, het aanvragen van een persfoto of interview kunt u zich wenden tot SHH Productions.

Kaj Viergever (uitvoerend producent)
SHH Productions | Studio Hoge Heren BV
Gebouw De Rotterdam | 26ste etage
Wilhelminakade 147
3072AP ROTTERDAM
Telefoon: 010-4134579
E-mail: kaj@studiohogeheren.nl

Leave a Reply