Videomarketing

“Verhalen worden beter onthouden dan losse feiten”

Wat is videomarketing?

Videomarketing is Content Marketing. Een vorm waarbij video als communicatiemiddel gebruikt wordt. Zonder duidelijke strategie video’s produceren en publiceren is recept voor teleurstelling. We onderscheiden diverse typen content: Hygiëne content, Hub content en Hero content. De boodschap, structuur en line-up van video’s variëren naar gelang het beoogde doel. Het moet duidelijk zijn voor wie de video’s worden gemaakt. Je doet er verstandig aan een ijkpersoon te definiëren. Een goede distributie en promotie van de video content moet vervolgens helpen om de doelgroep ook daadwerkelijk te bereiken. Kortom, videomarketing is meer dan videootjes laten maken.

Find your inner-John de Mol

Marieke PijlerBrand strategist | Brand Density

Partner in videomarketing

Als (online) marketeer acteer je in een zeer dynamische wereld. Kijkgedrag, kanalen, technologische ontwikkelingen en advertentiemogelijkheden zijn continu aan verandering onderhevig. Die veranderingen moet je kennen om adequaat gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden met videomarketing.

Sterke merken gaan zich steeds meer gedragen als ‘zender’. Dit om first party data te kunnen verzamelen (essentieel voor retargetting). Maar ook om zelf het ‘Umfelt’ te bepalen waarbinnen jouw videoproductie wordt vertoond. En last but not least om eigen community te kunnen bouwen in plaats van meedansen in die van traditionele media. Zo zien we het allemaal graag. Echter, je als ‘zender’ opstellen betekent ook dat je ernaar moet gedragen en dat betekent regelmatig de programmering onder de loep nemen (relevantie, strategie), (bij)sturen op de inhoud (o.b.v. reactie of conversie) en sleutelen aan de distributie/promotie (o.a. Cost Per View optimaliseren). Daar heb je een dagtaak aan. Die tijd heb jij niet. Laat ons daarom helpen.

Videomarketing SHH Productions
PLAN EEN ADVIESGESPREK

Op zoek naar een partner in videomarketing?

Heb jij behoefte expertise op het gebied van video content productie én (online) marketing know-how? Laten we dan snel koffiedrinken! Wij gaan graag de samenwerking aan. Vul het contactformulier in of bel direct met 010-4134579.

Meer videomarketing

Bekijk hier alle vormen van video content die wij produceren onder de noemer Videomarketing en onze aanvullende dienstverlening

Televisie Producties

Video
marketing

Zakelijke Video
producties

Alle AV Diensten