Webcast studio

Rotterdam

Professionele webcast studio's in Rotterdam en Dordrecht. Voor een webcast van tv-kwaliteit voor een fractie van de prijs.

Webcast studio Rotterdam

Een professionele webcast uitzending maken? Vanuit onze studio’s in Rotterdam en Dordrecht kunnen wij deze geheel voor jou verzorgen. Op locatie kan uiteraard ook. Verdient jouw merk meer klasse dan een keukentafel, webcam en een setje powerpoint slides? Wij maken content voor televisie en online. Wij hebben de tools én knowhow die jij zoekt om een goede indruk te maken met een kwalitatieve webcast uitzending. Of het nu gaat om een interactieve training (webinar), een business update, een video conference, een online marketing event of talkshow, het kan allemaal door ons van A tot Z verzorgd worden.

Webcast studio uitzending via Social Media

Jouw webcast kan live worden uitgezonden vanuit onze studio of op locatie. Uitzenden kan op diverse social media kanalen die livestreams ondersteunen waaronder Facebook, YouTube en LinkedIN. Het voordeel van deze kanalen is de toegankelijk die je hiermee biedt om jouw webcast te kunnen bekijken. Social media kanalen informeren het publiek automatisch over een gestarte livestream waardoor direct publiek opbouwt. De promotie van jouw webcast regel je eenvoudig via social media (betaald of onbetaald). De grootte van het kijkerspubliek is feitelijk onbegrensd; het social media platform waarop je uitzendt regelt zelf de capaciteit.

Social media zijn gemaakt voor engagement en interactie. Onder het webcast venster kan dan ook onmiddellijk, in het openbaar, gereageerd worden. Na afloop van de webcast uitzending kan ervoor gekozen worden om de webcast als video op te slaan waardoor het eenvoudig teruggekeken kan worden. Kortom, een uitzending vanuit de webcast studio (of op locatie) via een social media kanaal is een goede optie voor het aanspreken van een massa met content dat vrij toegankelijk is voor iedereen die het wil zien.

Webcast studio uitzending via webinar omgeving

Bevat jouw webcast inhoud dat louter bestemd is voor een select publiek? Wil jij schriftelijke reacties of vragen van kijkers direct kunnen ontvangen in de webcast studio? Of moet er betaald worden om de webcast te kunnen zien? Dan is een webcast via een professionele webinar omgeving dé oplossing voor jou. We kunnen ‘uitzenden’ op jouw eigen vertrouwde webinar omgeving. Het managen van het webinar kan en mag je zelf uitvoeren. Maak jij nog geen gebruik van webinar software, dan gaan wij dat voor jou regelen. Wij helpen jou met het inrichten van het webinar (waarbinnen de webcast plaatsvindt) zodat jij hierin ont-zorgt wordt en ondertussen door kunt gaan met datgeen echt belangrijk voor jou is. Wij regelen voor jou:

  • Het inkopen van de juiste capaciteit (streams) voor jouw webcast.
  • Het (in overleg) inrichten van een ‘branded’ registratiepagina voor de webcast.
  • Het (in overleg) verzorgen van de ‘branded’ e-mails voor registratie en nazorg.
  • Het inrichten van de wachtkamer van de webcast.
  • Het configureren van de webinar opties zoals chat en polls.
  • Het verstrekken van beschikbare statistische gegevens uit de webcast.
Webcast uitzending via Webinar tool bij SHH Productions in Rotterdam

Webcast studio uitzending via videoconferencing

Is het voor jouw webcast noodzakelijk dat jij en jouw kijkers elkaar kunnen zien en horen? Is het elementair om directe, visuele response te krijgen op datgeen de kijkers gepresenteerd krijgen vanuit de webcast studio? Dan biedt videoconferencing software de uitkomst. Microsoft Teams, Skype en ZOOM zijn hierin veruit de meest populaire. Deze applicaties ontbreken tegenwoordig op bijna geen enkele computer. Je kunt voor de webcast uitzending een bestaand videoconferencing account gebruiken. Je logt hierbij met jouw eigen inloggegevens in op een computer van ons, Het studiobeeld wordt in deze computer ingebracht. Je managet jouw Teams, Skype of ZOOM sessie op dezelfde manier als normaal. Uiteraard met de nodige ondersteuning vanuit ons team. Op deze manier hou jij als redacteur of moderator de volledige controle over zaken als chats, polls, break-out rooms, enzovoort. Ben je hier nog niet zo vertrouwd mee, dan kun je het inregelen en managen van de videoconferencing software ook aan ons overlaten.

Webcast studio videoconferencing SHH Productions

studio's en diensten

Wij helpen jou graag met het uitzenden van een professionele webcast van een kwaliteitsniveau zoals we die kennen van televisie maar dan voor een fractie van de prijs. Wij denken graag mee over jouw ‘format’ en bereiden de webcast productioneel voor. Maar ook het maken van een leader, titelbalken en graphics (samengevat: vormgeving) kun je aan ons overlaten. Extra filmpjes of animatie nodig voor in jouw webcast? Bekijk hier het overzicht van alle diensten die wij kunnen leveren. Wij maken dagelijks uitzendingen voor de landelijke televisie en online. Onze knowhow kun jij benutten om jouw webcast productie naar een hoger niveau te tillen en daarmee de beleving bij jouw merk.

Ik heb de kadertraining gevolgd die jullie technisch produceerden. Ik heb sinds Corona tig online meetings, interviews en webinars gedaan. Deze stak er met kop en schouders bovenuit.

Bas ZwartBusiness Development Manager

Gaaf om te zien hoe jullie zo'n live productie aanpakken. Het zag er allemaal heel professioneel uit. Ik ben reuze benieuwd naar de evaluatie van deze digitale training. Dit smaakt naar meer.

Antoine VermeulenTraining en opleiding coördinator bij de Haya van Somerenstichting

Maatregelen COVID-19

In onze studio kan veilig worden gewerkt met in inachtneming van de noodzakelijke maatregelen die gelden voor COVID-19. Wij reduceren waar mogelijk het aantal crewleden die betrokken zijn bij een live webcast uitzending. Onze studio’s en algemene ruimtes zijn ruim van opzet waarbij de gevraagde social distance eenvoudig gewaarborgd kan worden. Onze studio beschikt over een aparte regieruimte waar vanuit presentator geinstrueerd kan worden door middel van een oortje.

Prijs van webcast studio

Een studio huren voor een professionele webcast uitzending kan bij ons al voor €850,- (dagtarief). Hierbij inbegrepen is het gebruik van de studio en de daarin aanwezige belichting, het gebruik van een (onbemande) HD-camera, professioneel geluid en het gebruik van een groot tv-scherm voor het presenteren van graphics (of een presentatie). De ‘uitzending’ (via een van de drie bovenvermelde methoden) regel je dan zelf. Uiteraard kunnen wij dat tegen meerprijs voor jou regelen. Onze grote multi-cam televisiestudio kost uiteraard meer maar daarin is dan ook veel meer mogelijk en daarbij zijn meer mensen betrokken. Bespreek jouw wensen en verwachtingen met ons en dan matchen wij daarop de beste plek en faciliteiten voor jou.

Webcast studio huren?

Wil jij onze webcast studio huren en gebruik maken van onze ervaring in broadcast? Vul het contactformulier in, laat ons weten wat jij in de basis zoekt en dan nemen wij zo snel als mogelijk contact met jou op.

Videomarketing

SHH Productions produceert content voor online en televisie. Wij zijn onder meer actief op het gebied van videomarketing. Bekijk hieronder wat wij zoal maken.

Televisie Producties

Videomarketing

Zakelijke Videoproducties

Alle AV Diensten