Animatie video

“Animatie kan alles uitleggen wat het brein maar kan bedenken” – Walt Disney

Animatie video maken

Animatie video is uitermate geschikt voor het overdragen van kennis en feiten. Voor het illustreren van complexe processen, opties of afhankelijkheden wordt animatie veelvuldig toegepast. Ze bieden helder overzicht en maken dingen begrijpelijk. Animatie wordt ook toegepast bij het creëren van vormgeving (video huisstijl). Bijvoorbeeld als leader voor een format waarmee sfeer en identiteit aan de productie wordt gegeven. SHH Productions, producent van format en videoproducties, helpt graag bij het bedenken en produceren hiervan waarbij wij het complete proces van A tot Z uit handen nemen.

PLAN EEN ADVIESGESPREK

Trailer Goliath

Voor spellenfabrikant Goliath ontwikkelde wij deze stevige trailer. Alle wapenfeiten van dit merk komen voorbij in dit stukje animatiewerk. Vanwege de mondiale business van Goliath is gekozen voor een native American voice-over.

Werkwijze animatie

De design elementen die worden gebruikt in een animatie video moeten een verlengstuk zijn van de huisstijl (brand identiteit) van het merk of de sfeer van een videoproductie goed representeren. Die design elementen kunnen wij op maat ontwerpen. Animeren met reeds beschikbare designelementen kan uiteraard ook. We maken onderscheid tussen 2D (flat) en 3D animatie.

We beginnen met het afstemmen van het script. Het verhaal. Daarna volgt een storyboard. Dat is een serie schetsen waarin de beoogde opbouw van de animatie video duidelijk wordt. Zodra beiden zijn goedgekeurd, begint het feitelijke animeren. We starten met de styleframes. Dat zijn snapshots uit de animatie waaruit het samenspel van design en opbouw blijkt. Wanneer deze naar smaak zijn, maken we een zogeheten animatic. De animatie video komt tot leven. Zodra alle bewegingen akkoord zijn, wordt de finale render van de animatie video gemaakt.

Animatie video’s worden vaak voorzien van een voice-over en bijpassende muziek. SHH Productions heeft haar in-huis stem (Marcel van Buren) en maakt gebruik van een netwerk van bekende stemmen. Voor de muziek onder een animatie wordt naar gelang het budget gebruik gemaakt van bibliotheken of we laten een track op maat maken door bijvoorbeeld SMP Productions, bekend van o.a. de leader van het RTL Nieuws.

VRAAG OFFERTE AAN

Meer animatie video bekijken

Leader ‘Je gaat het maken’ (RTL4)

Leader ‘Clubliefde’ (RTL4)

SHH Productions – Content Marketing

MasterCard – commercial

SHH Productions – VideoMarketing

Leader ‘Ik BBQ voor jou’ (SBS6)

Animatie video maken?

Laat ons weten wat voor soort animatie video jij zoek. Je ontvangt van ons een vrijblijvende offerte. Vul dit contactformulier in of bel met 010-4134579

Videomarketing

Naast animatie video’s produceren wij ook vele andere vormen aan videoproducties. Bekijk hier wat we nog meer in huis hebben.

Televisie Producties

Video
marketing

Zakelijke Video
producties

Alle AV Diensten