Documentaire maken

Journalistiek vormgegeven verslag. Ontwikkelingen in beeld gebracht.

Documentaire maken

Een documentaire is een op feiten en gebeurtenissen gebaseerde film. Een verhaal. Een chronologische weergave van gebeurtenissen en ontwikkelingen. Onze ervaring in het televisie landschap de vele AV competenties die wij bieden (waaronder redactievoering en regie) maken SHH Productions een ‘one stop shop’ voor het creëren van een indrukwekkende, technisch perfecte documentaire.

Belangrijke stappen in een project (bijv. een bouwproject, een testtraject of maatschappelijk project) worden hierbij gevolgd en gedocumenteerd door een vast team van samenstellers. Betrokkenen komen aan het woord en vertellen hun inzichten en ervaringen. Uit het vergaarde beeldmateriaal stellen wij in overleg met opdrachtgever de documentaire samen. Weten wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Ik ben slager!

Voor het online kanaal van het format ‘Van Slager tot Chef‘ maakten wij een serie docu’s over jonge mensen in het slagersvak

Onze werkwijze

Voor het maken van een documentaire (voor televisie of online) wordt uitgebreid research gedaan. Een redacteur en regisseur van SHH Productions gaan in gesprek met opdrachtgever en betrokken personen over het verhaal dat vertelt moet worden. Dit resulteert in een script, line-up en plan van aanpak voor het draaien van de documentaire. We regelen de opnamelocatie(s), rekwisieten, figuranten (incl. quit-claims), technische faciliteiten en uiteraard de crew. Na opnames wordt de documentaire vakkundig gemonteerd en van vormgeving voorzien. Aan een documentaire kan eventueel ook animatie worden toegevoegd. Het verhaal kan verteld worden door fragmenten uit interviews op logische volgorde achter elkaar te zetten of door middel van een voice-over. Die hebben wij in-huis stem (Marcel van Buren) of we stellen jou een passende stem voor uit een enorme databank aan nationale en internationale stemmen. Ook op het gebied van muziek heb je keuze. De muziek komen uit een muziekbibliotheek of kan op maat worden gemaakt door een componist. SHH Productions beschikt over alle benodigde competenties en faciliteiten die nodig zijn voor het maken van een documentaire en kan opdrachtgever hierin dus volledig ontzorgen.

DOCUMENTAIRE OFFERTE AANVRAGEN

Documentaire maken?

Wil jij graag een documentaire maken en heb je daarbij de hulp nodig van ervaren professionals uit de wereld van televisie? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel direct met 010-4134579.

Meer videoproductie

Naast documentaires produceert SHH Productions tal van andere videoproducties, videomarketing tools en televisieprogramma’s. Bekijk hier onze overige zakelijke videoproducties.

Televisie Producties

Video
marketing

Zakelijke Video
producties

Alle AV Diensten