Audiovisuele

diensten

Een overzicht van alle audiovisuele diensten van SHH Productions

SHH Productions exploiteert formats voor televisie en online, verzorgt zakelijke videoproductie en videomarketing. Dit doen we veelal met onze eigen mensen en in-huis state-of-the-art apparatuur. Bij grote(re) producties werken we samen met betrouwbare partners. Op deze pagina vindt je een overzicht van alle audiovisuele diensten die wij dagelijks leveren.

Format design

SHH Productions vertaalt business doelstellingen in een video format of televisieprogramma dat past bij het kanaal, de doelgroep, de duur en het budget van het format. Een format is meer dan een programma idee. Het beschrijft zaken als de look & feel van de productie, presentatie, de ‘tone of voice’, opname- en montagestijl maar ook promotie- en financiering gerelateerde zaken. Ook bevat het een gedetailleerde line-up waarin de diverse (programma)onderdelen in chronologische volgorde worden gepresenteerd.

Redactie & research

Voor het bepalen en schrijven van de juiste inhoud van een video content productie of televisieprogramma is adequate redactievoering en research nodig. Een team van ervaren redacteuren maken een vertaalslag vanuit de business requirements van opdrachtgever (of sponsor) naar een inhoudelijk script dat voor opname ter review wordt voorgelegd aan opdrachtgever.

Producer

Een producer of productieassistent van SHH Productions bewaakt de productie op zaken als tijdslijnen, kwaliteit en budget. Het is de primaire interface tussen opdrachtgever, gasten, presentatie en de voltallige crew van SHH Productions. Een producer stelt in samenspraak met de regisseur een draaiboek op en deelt call-sheets uit aan alle betrokkenen. Ook regelt hij of zij opnamelocaties, rekwisieten en (waar nodig) ontheffingen.

Regisseur

Een regisseur van SHH Productions maakt zich eigenaar van het verhaal dat door middel van een video of televisieprogramma moet worden verteld aan de kijker. Op de set stuurt hij of zij technisch personeel aan (camera, licht, geluid) en bewaakt hij/zij zaken als continuïteit, inhoud en sfeer. In de montagefase werkt een regisseur nauw samen met een video editor en zet hierbij de puntje op de i.

Cameraman

SHH Productions werkt met ervaren cameramensen die hun sporen hebben verdiend in de televisie- en filmindustrie. Dit zijn ‘zelf-regisserende’ cameramensen die, naast perfecte beheersing van de apparatuur ook zelf montages verrichten en daardoor exact weten wat een regisseur wil en wat een video editor nodig heeft voor de montage.

Geluidstechnicus

Voor producties waarin meerdere sprekers een rol spelen, kunnen wij voorzien in een ervaren geluidstechnicus. Een geluidstechnicus zorgt voor een perfectie registratie van het geluid door middel van zenders en een boomer. Hij ontlast hierbij de cameraman zodat deze zich volledig op het beeld en script kan concentreren.

Lichttechnicus

Voor grotere studio of film producties biedt SHH Productions een ervaren lichttechnicus met track record in het designen en implementeren van lichtplannen voor grote televisieproducties. Een lichttechnicus draagt zorg voor het creëren van de juiste sfeer van de opname, speciale effecten en het helpt de cameraman aan de juiste balans in het beeld.

Floor manager | publieksopwarming

Voor grotere studio of film producties biedt SHH Productions een ervaren floor manager (evt. met publieksopwarming). Een floor manager is de interface tussen regie / regiewagen, presentator en gasten. Publiek speelt een belangrijke rol bij opnames en moet op haar rol worden voorbereid.

Verhuur opname apparatuur

SHH Productions beschikt over state-of-the-art opname apparatuur voor in-field (ENG) en studio opname waaronder:

  • HD, 4K en action camera’s
  • Gripping
  • Zendersets
  • Monitors
  • LED panels
  • Autocue

Apparatuur en studio’s worden niet los verhuurd aan derden. Gebruik hiervan is altijd in combinatie met een stukje dienstverlening of supervisie.

Regiewagen OVB

Meer-camera registraties (waaronder grotere studio producties of event registratie) realiseren wij in samenwerking met partners. We maken dan gebruik van een compacte high-end regiewagen (OVB). Deze configuratie bevat onder meer LDX studiocamera’s van Grass Valley, dé norm in de wereld van televisie en grotere online producties.

Studio bouw

SHH Productions helpt bedrijven bij het bouwen van een eigen opnamestudio. Of dit nu is voor een landelijke talkshow zoals Business 010 (RTL-Z) of voor het ‘in eigen huis’ opnemen van training of social media content. Wij zijn van dienst met het ontwerpen en de realisatie van zaken als decor en licht en verzorgen desgewenst de verdere technische realisatie zoals opname, vormgeving en montage van jouw videoproductie.

Opnamestudio’s

SHH Productions heeft een comfortabele opnamestudio in ‘De Rotterdam’ welke geschikt is voor het opnemen van diverse producties zoals televisie, trainingsvideo’s, zakelijke updates, enzovoort. De studio is standaard uitgerust met adequate verlichting en er zijn mogelijkheden om eigen (branded) decor te gebruiken. Onze opnamestudio wordt niet los verhuurd maar altijd in combinatie met dienstverlening (bijv. camerawerk of autocue). Ook kunnen wij jou een state-of-the-art kookstudio bieden voor het opnamen van receptvideo’s (locatie Soest).

Green screen studio

SHH Productions heeft een comfortabele green screen studio in ‘De Rotterdam’ welke geschikt is voor het opnemen van diverse producties zoals televisie, trainingsvideo’s, product feature video’s, enzovoort. De studio is standaard uitgerust met adequate verlichting voor het maken van perfecte green screen opnames. Onze green screen studio wordt niet los verhuurd maar altijd in combinatie met dienstverlening (bijv. camerawerk of autocue).

Webcasting

Wil jij live personeel updaten, cursisten trainen, klanten inspireren of directe interactie via social media aan gaan via video? Wil jij live uitzenden op YouTube of Facebook? SHH Productions biedt een professionele opnamestudio, technische faciliteiten en crew voor een webinar of live show. Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Video montage

Onze ervaren video editors maken van ruw opnamemateriaal een montage op basis van het script en aanwijzingen van regie, redactie en productie. SHH Productions beschikt over aparte state-of-the-art montage suites waarin editor en opdrachtgever of regisseur ongestoord samen aan een productie kunnen werken. Video montage kan ook op locatie plaatsvinden.

Video vormgeving

Een corporate video, social video content of televisieprogramma wordt bijna altijd voorzien van video vormgeving. Daarmee bedoelen we zaken als een logo, een leader, een overgang (transition), een naam-titel of franje in de huisstijl van opdrachtgever. Deze zaken maken een video of uitzending tot één geheel. SHH Productions maakt video vormgeving. Ook muziek is essentieel bij vormgeving. Daarbij kan gekozen worden voor ondersteuning door middel van bibliotheekmuziek, hits of een compleet eigen muziekpakket.

Video animatie

Voor het overbrengen van sommige boodschappen ligt het voor de hand om dit te doen door gebruik te maken van een video animatie met voice-over. Daarbij worden elementen (figuren, iconen, pijlen en andere vormen) gebruikt om het verhaal te ondersteunen dat door een voice-over wordt verteld. SHH Productions maakt video animaties en draagt daarbij zorg voor zowel het ontwerp van de te gebruiken animatie elementen als voor de animatie zelf.

Video nabewerking (eindmontage)

Bij het monteren van een video ligt de eerste focus op het maken van het verhaal. Zodra deze akkoord is, start het proces van nabewerking van de video. Hierbij wordt kritisch gekeken naar audio levels, audio overgangen, compressie van de audio en consistentie in de kleuren van het beeldmateriaal. De definitieve ‘look & feel’ van de video wordt verkregen door ‘grading’. Impact wordt gecreëerd door middel van het toevoegen van sound effects. In het geval van een televisieproductie controleren wij de uitzending op zender specificaties.

Vertaling & ondertiteling

Voor het vertalen en ondertitelen van producties naar vreemde talen maken wij hoofdzakelijk gebruik van native sprekers en erkende vertaal- en ondertitelingsbedrijven. Ondertiteling van social media content in de eigen taal wordt binnenshuis gedaan.

Presentatie | Voice Over

SHH Productions werkt samen met ervaren presentatoren uit de wereld van televisie waaronder Corine Boon, Koert-Jan de Bruijn, Jochem van Gelder, Mathijs Vrieze, Ralph de Kok en Kevin Brouwer. Zie onze pagina over televisieproducties voor een compleet overzicht van bekende Nederlanders die regelmatig optreden in onze shows. Iedere productie verlangt haar eigen ‘gezicht’. SHH Productions cast, selecteert (in samenspraak met opdrachtgever), contracteert en begeleidt presentatoren voor de diverse producties die ze draait.

Commentaarstem onder een productie (stemacteur én opname) kan volledig door SHH Productions worden geregeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een betrouwbaar netwerk van bekende en onbekende stemmen en doen wij opdrachtgevers altijd meerdere voorstellen waaruit zij kan kiezen. Onze ‘in huis’ stem is Marcel van Buren, bekend van diverse televisieproducties en commercials.

Ben jij op zoek naar een ervaren en betrouwbare partner voor audiovisuele diensten? Neem dan nu contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.

Televisie Producties

Video
marketing

Zakelijke Video
producties

Alle AV Diensten