Skip to main content

Documentaire maken

Maak een journalistiek vormgegeven verslag van mensen, project of gebeurtenis

Waarom een documentaire maken?

Een documentaire is een op feiten en gebeurtenissen gebaseerde film. Een verhaal. Een chronologische weergave van gebeurtenissen en ontwikkelingen. Het legt iets vast voor de toekomst, boeit of inspireert. Sommige dingen in het leven, zoals bijvoorbeeld de bouw van een nieuw bedrijfspand gebeurt maar één keer. Dat wil je vakkundig hebben gedocumenteerd. Met onze ruime ervaring in het maken van televisieprogramma’s waarin verhalen centraal staan, is SHH Productions jouw ideale ‘one stop shop’ voor het creëren van een indrukwekkende documentaire. Weten wat wij in dezen voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Ik ben slager!

Voor het online kanaal van het format ‘Van Slager tot Chef‘ maakten wij een serie docu’s over jonge mensen in het slagersvak

Een documentaire maken. Hoe dan?

Voor het maken van een documentaire (voor televisie of online) wordt uitgebreid research gedaan. Een redacteur en regisseur van SHH Productions gaan in gesprek met opdrachtgever en betrokken personen over het verhaal dat vertelt moet worden. Dit resulteert in een script, line-up en plan van aanpak voor het draaien van de documentaire. We regelen de opnamelocatie(s), rekwisieten, figuranten (incl. quit-claims), technische faciliteiten en uiteraard de crew.

Belangrijke stappen in een project of proces worden hierbij op gezette tijden gevolgd en gedocumenteerd door een vast team bestaande uit een redacteur/regisseur en cameraman. Betrokkenen komen aan het woord en vertellen hun inzichten, verhalen en ervaringen.

Na opnames gaan we documentaire maken. Deze wordt vakkundig gemonteerd en van vormgeving voorzien. Aan een documentaire kan eventueel ook animatie worden toegevoegd. Het verhaal kan worden verteld door fragmenten uit interviews op logische volgorde achter elkaar te zetten. Eventueel aangevuld met een voice-over stem die het geheel aan elkaar praat. Na montage ontvang je van ons een preview van de documentaire. Mocht je hieraan nog dingen willen veranderen? Geen probleem, een correctieronde is altijd part of the deal.

Documentaire maken?

Wil jij graag een documentaire maken en heb je daarbij de hulp nodig van ervaren professionals uit de wereld van televisie? Vul dan onderstaand contactformulier in of bel direct met 010-4134579.

  Meer videoproductie

  Naast documentaires produceert SHH Productions tal van andere videoproducties, videomarketing tools en televisieprogramma’s. Bekijk hier onze overige zakelijke videoproducties.

  Televisie Producties

  Video
  marketing

  Zakelijke Video
  producties

  Alle AV Diensten