Skip to main content

Animatie maken

“Animatie kan alles uitleggen wat het brein maar kan bedenken” – Walt Disney

Animatie video maken

Animatie is uitermate geschikt voor het overdragen van kennis en feiten op een begrijpelijke en overzichtelijke wijze. Voor het illustreren van complexe processen (denk aan montage instructies of stappenplannen) wordt animatie veelvuldig toegepast. Animaties geven een helder overzicht en maken dingen begrijpelijk door het visueel te maken. Animatie is ook een techniek dat in de wereld van professionele videoproducties wordt gebruikt voor het creëren van vormgeving zoals leaders, titelbalken, infographics en meer. Wij helpen jou graag met een animatie maken. Daarbij mag je vertrouwen op onze ervaring en creativiteit.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Trailer Goliath

Voor spellenfabrikant Goliath ontwikkelde wij deze stevige trailer. Alle wapenfeiten van dit merk komen voorbij in dit stukje animatiewerk. Vanwege de mondiale business van Goliath is gekozen voor een native American voice-over.

Animatie maken. Hoe dan?

Hoe gaat een animatie maken in zijn werk? We bepalen allereerst wat voor type animatie het moet gaan worden. We maken daarbij onderscheid tussen 2D (flat design) en 3D animatie (met diepte). We beginnen met het afstemmen van het script. Het verhaal. Daarna volgt een storyboard. Dat is een serie schetsen waarin de beoogde opbouw van de animatie video duidelijk wordt. Zodra beiden zijn goedgekeurd, begint het feitelijke animeren.

De design elementen die worden gebruikt in een animatie video zijn meestal gebaseerd op de huisstijl (brand identiteit) van het merk. Die design elementen kunnen wij ontwerpen. We starten met de styleframes. Dat zijn snapshots uit de animatie waaruit het samenspel van design en opbouw blijkt. Wanneer deze naar smaak zijn, maken we een zogeheten animatic. De animatie komt tot leven. Zodra alle bewegingen akkoord zijn, wordt de finale render van de animatie video gemaakt.

Animatie video’s worden vaak voorzien van een voice-over. SHH Productions heeft deze in huis of boekt hiervoor een andere passende stem naar keuze. Ook in de muziek onder animatie heeft opdrachtgever de keuze. Wij doen daarin voorstellen.

Meer animatie video bekijken

Leader ‘Je gaat het maken’ (RTL4)

Leader ‘Clubliefde’ (RTL4)

SHH Productions – Content Marketing

MasterCard – commercial

SHH Productions – VideoMarketing

Leader ‘Ik BBQ voor jou’ (SBS6)

Animatie video maken?

Laat ons weten wat voor soort animatie video jij zoek. Je ontvangt van ons een vrijblijvende offerte. Vul dit contactformulier in of bel met 010-4134579

  Videomarketing

  Naast animatie video’s produceren wij ook vele andere vormen aan videoproducties. Bekijk hier wat we nog meer in huis hebben.

  Televisie Producties

  Video
  marketing

  Zakelijke Video
  producties

  Alle AV Diensten