Skip to main content

Testimonial video

Klant in beeld. Content met een hoog overtuigend karakter.

Testimonial video maken

Een testimonial video is een video waarin een klant zijn of haar ervaringen met de kijker deelt. Dergelijke video’s geven een blik in de wereld van een gebruiker van een product of dienst. Hiermee kan een potentiële koper antwoord krijgen op de vraag ‘Is dit product, deze dienst of dit bedrijf iets voor mij?’. Een goede testimonial video bevat zeker niet alleen ’talking heads’ maar vooral veel sfeerbeelden en belangrijke product details. Er wordt gesproken over het probleem of de uitdaging waar deze klant voor stond, hoe of met wat dit is opgelost/ingevuld en hoe de samenwerking is ervaren. We spreken over ‘enthousiaste’ klant reacties met lichte redactionele sturing.

PLAN EEN ADVIESGESPREK

Pro4all ICT-bedrijf

Voor het IT-bedrijf Pro4All ontwikkelde wij deze testimonial video. Pro4All ontwikkelt software voor de bouwwereld zoals de applicaties DocStream en SnagStream. In deze video legt Dura Vermeer uit hoe zij dit in de praktijk toepast.

Onze werkwijze

Een testimonial video maken is altijd een kwestie van goede afstemming tussen maker en opdrachtgever. We kijken allereerst naar het primaire doel van de film en de kernboodschappen die hierin voorbij moeten komen. Maar zaken als sfeer, tone-of-voice, brand identity en het budget zijn minstens zo belangrijk om te weten. Op basis van al deze informatie schrijven wij een script voor de testimonial video. Hierin staat onder meer de set aan vragen die gesteld gaan worden aan de persoon die geïnterviewd wordt. Als opdrachtgever heb je de belangrijke taak om dit script te reviewen en goed te keuren.

Een cameraman en redacteur/regisseur van SHH Productions bezoeken de klant (of het project) op afspraak en nemen het interview af. Ook worden de zogeheten B-roll beelden gemaakt; invulbeelden waarmee de testimonial video verder inhoud krijgt. De video wordt hierna vakkundig gemonteerd en vorm gegeven. Hierbij wordt naar gelang de gewenste uitstraling van de video gebruik gemaakt van animatie, voice-over en muziek. Op het gebied van voice-over en muziek heb je ruime keuze. De muziek kan komen uit een muziekbibliotheek of wordt op maat gemaakt door een componist. Voor de voice-over kan gekozen worden uit enkele voorstellen die wij hiertoe zullen doen uit ons ruime aanbod aan nationale en internationale commentaarstemmen. SHH Productions beschikt over alle benodigde competenties en faciliteiten die nodig zijn voor het maken van een testimonial video en kan opdrachtgever hierin dus volledig ontzorgen.

EEN OFFERTE AANVRAGEN

Meer testimonial video

Studio Hoge Heren – tevreden klant

Armstrong ceilings – van der Valk project

Testimonial video maken?

Laat jouw klanten aan het woord in een overtuigende testimonial video. Vul het contactformulier in of bel direct met SHH Productions op 010-4134579.

  videomarketing

  SHH Productions produceert ook andere vormen van kwalitatieve video content voor videomarketing. Bekijk hier wat we nog meer doen.

  Televisie Producties

  Video
  marketing

  Zakelijke Video
  producties

  Alle AV Diensten