Skip to main content

Rein van Duivenboden presenteert 50ste online aflevering ‘Later als ik Groot ben…

Vanaf vrijdag 9 september om 16:00 uur is de alweer 50ste online aflevering van het ‘Later als ik Groot ben…’ te zien op YouTube. Rein van Duivenboden presenteert deze 50ste uitzending. In ‘Later als ik Groot ben…’ ontdekken kinderen tussen de negen en dertien jaar of hun droombaan ook daadwerkelijk bij hen past. De kinderen gaan samen met presentatoren Jochem van Gelder en Rein van Duivenboden op pad om uit te vinden welke kwaliteiten ze moeten bezitten om een beroep goed uit te kunnen oefenen. Een snuffelstage voor één dag.

Jochem van Gelder, presentator van het programma vanaf het eerste uur, zegt hierover: “Ik vind het heerlijk om met gemotiveerde, enthousiaste kinderen op pad te gaan. In het verleden deed ik dat al in Willem Wever met kinderen die een vraag hadden. In dit programma is mijn verantwoordelijkheid groter want het gaat echt over de toekomst van mijn jonge gasten. Sommigen weten al behoorlijk goed waar die ligt. Anderen hebben echt nog geen idee. Ik herinner bij Alandra die eerst iets in de zorg wilde gaan doen maar laatst liet weten haar toekomst toch in de politiek te zoeken. Het is mooi om met dit programma een bijdrage te kunnen leveren aan de eerste, voorzichtige stappen richting beroepskeuze bij kinderen”.

Er zijn al veel verschillende droombanen voorbij gekomen. Van dierenarts tot aan brandweerman. Presentator Rein van Duivenboden, bekend van GTST en SpangaS en sinds een jaar mede-presentator van het format, zegt hierover: “Het leuke is dat er voor iedereen iets tussen zit; voor denkers en voor doeners. We proberen zoveel als mogelijk diversiteit in beroepen te laten zien. We verkopen het beroep op een manier dat kinderen hopelijk aanspreekt. Niet te ingewikkeld en met een klein competitief element erbij (een challenge). Dat maakt het vermakelijk en educatief om naar te kijken”.

De productie van online aflevering voor het YouTube-kanaal is in 2020 gestart na drie succesvolle seizoenen van het programma te hebben uitgezonden bij RTL4. Producent Marcel van Buren hierover: “Kinderen uit onze doelgroep consumeren veel content via YouTube. Gemiddeld zo’n drie kwartier per dag. 80% van alle kinderen doet dit dagelijks. TikTok en gamen zijn respectievelijk nummer 2 en 3 in de favoriete tijdsbesteding van kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Het was dus een logische keuze voor ons om het programma primair voor uitzending op YouTube te gaan produceren. Met 3 miljoen weergaven en een steady groei in het aantal abonnees kunnen we ons tevreden stellen met de bereikte resultaten tot nu toe”.

Deze week verschijnt de alweer 50ste online aflevering van het programma. In deze aflevering staat het beroep van softwareontwikkelaar centraal. Er staan nog vele nieuwe aflevering op stapel die momenteel worden opgenomen. Zo wordt gekeken naar hoe drinkwater wordt gemaakt bij Waternet, laat het programma zien hoe het is om bij een bouwmarkt als HORNBACH te werken en wordt een dagje meegelopen in Madurodam. Het programma is vermakelijk en educatief tegelijk en daarmee veilige content om in de klas gebruikt te worden als lesmateriaal.

“Voor merken en brancheverenigingen is ‘Later als ik Groot ben…’ een uniek platform om kinderen op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met hun vakgebied”, zegt Marcel. “Pre-recruitment krijgt steeds meer aandacht bij bedrijven. Hoe eerder je start met het beinvloeden van de beroepskeuze des te groter is de kans op het vinden van het juiste personeel later. We maken gesponsorde (branded) content op een manier die breed geaccepteerd wordt door de kijkers en dus smaakt naar meer”.

Naast online afleveringen en compilaties op televisie organiseert SHH Productions ook een jaarlijks live event rondom ‘Later als ik Groot ben…’ waaraan bedrijven, instellingen en merken deel kunnen nemen. Een volgende editie hiervan staat voor 11 juni 2023 op het programma. Partijen kunnen zich daarvoor nu reeds aanmelden. Kinderen kunnen zich uiteraard altijd aanmelden voor een uitzending over hun droombaan via de website www.lateralsikgrootben.tv. Elke twee weken, op vrijdagmiddag om 16:00 uur verschijnt een nieuwe aflevering online.

Bekijk het YouTube kanaal