Skip to main content

Dit is De bouw maakt het SLIM. Een sprankelende videoserie over slimme innovaties in bouw en infrastructuur. Eric Bouwman presenteert het.

 

In opdracht van Bouwend Nederland, de Nederlandse vereniging voor bouw- en infrabedrijven, produceren wij de nieuwe videoserie ‘De bouw maakt het SLIM’. In deze online serie bezoekt presentator Eric Bouwman ondernemers in de bouw- en infrasector. Hij hoort en ziet welke slimme innovaties zij hebben doorgevoerd. Hoe kwamen ze op het idee? Hoe zijn ze te werk gegaan? Wat hebben ze ervan geleerd? En wat hebben collega’s uit de business potentieel aan de opgedane kennis. De onderwerpen in deze videoserie zijn zeer uiteenlopend. Van je pand verwarmen met je eigen zaagafval tot aan vlas gebruiken om daken te isoleren.

Deze videoserie is onderdeel van de gelijknamige campagne: De bouw maakt het SLIM. Met een website, socials, events en nu dus ook met deze videoserie wil de vereniging Bouwend Nederland haar leden inspireren om vooral te blijven innoveren. Met kleine, slimme aanpassingen kunnen namelijk soms verrassend grote doelen worden bereikt.

De productie van deze videoserie voor Bouwend Nederland staat niet op zichzelf. Eerder produceerden wij voor de vereniging het televisieprogramma ‘Je gaat het maken’ (RTL4). In dit programma kregen zij-instromers de kans een job in de wereld van bouw en infra te ervaren. Bij gebleken geschiktheid werd hierbij een opleidingstraject aangeboden. De samenwerking tussen SHH Productions en Bouwend Nederland is van beide zijden als prettig en constructief ervaren. Wij hoefden er dan ook niet lang over na te denken toen Bouwend Nederland met de vraag naar ons kwam of wij de productie en realisatie van deze videoserie voor onze rekening wilde nemen.

Meer projectvideo’s over bouw en infra

SHH is wel vaker op bouwplaatsen te vinden is. Onder meer voor projectvideo’s voor BAM Bouw & Techniek over de Zalmhaven toren, voor het documenteren van het transformatieproject AIR Offices in Rotterdam en voor testimonial video’s over stekerbaar installeren voor Isolectra. Bouwhelmen, veiligheidshesjes en schoenen met stalen neuzen zijn hier verheven tot de standaarduitrusting van het team.

Voor de serie ‘De bouw maakt het SLIM’ zijn we ondertussen halverwege met de opnames en montage van de eerste serie van 6 afleveringen. Wat ons betreft gaan we hier nog een tijdje verder mee. Kijk hier onder naar aflevering 1 van de serie waarin Frank Duinmaijer uitgebreid vertelt over de route die hij heeft afgelegd om volledig van het dure gas af te geraken voor de verwarming van zijn bedrijfspand in De Rijp door houtmot (zaagafval) om te zetten in briketten en deze vervolgens te verbranden in een biomassaketel. Het gaat hier om afval waarvoor vroeger betaald moest worden om het af te voeren.

Laat je inspireren door het verhaal van Duinmaijer. En mocht je als branche of bedrijf nu ook graag jullie verhaal op professionele wijze willen verkondigen door middel van een videoserie, laat het ons gerust weten.

Bekijk de hele serie