Skip to main content

Videoproductie Later als ik groot ben heeft 10.000 abonnees

Met trots kunnen wij melden dat ons YouTube format ‘Later als ik groot ben’ de mijlpaal van 10.000 abonnees heeft bereikt. Dit is een unieke online videoproductie waarin kinderen tussen de 9 en 13 jaar oud ontdekken of hun droombaan echt bij hen past. Dit doen zij door een dag mee te werken in de praktijk. ‘Later als ik groot ben’ begon in 2017 als tv-programma en is sinds 2020 volledig online. Jochem van Gelder en Rein van Duivenboden presenteren het format afwisselend.

Later als ik Groot ben moet onze jonge doelgroep stimuleren om na te denken over wat voor soort beroep mogelijk bij ze past en ze hierover te laten fantaseren. We maken een programma dat met de hele familie op de bank bekeken kan worden. Op zowel kleine als op grote schermen. Ook organiseren we een jaarlijks live event. Dit jaar op 11 juni in Utrecht.

De behaalde mijlpaal voor ‘Later als ik groot ben’ is bijzonder te noemen omdat we het hebben over vermakelijke, edoch educatieve, content. Een videoproductie dat moet concurreren tegen die van vele content creators op YouTube. Creators die met opzwepende trucs en vaak dubieuze inhoud maar op één ding uit lijken te zijn: snel geld verdienen. En dat over de rug van jonge, onwetende kijkers. Er is hier (nog) geen controle op.

Later als ik Groot ben wordt daarentegen onder toezicht geproduceerd. Bedrijven, instellingen en brancheverenigingen maken de afleveringen financieel mogelijk. Ondertussen bijna 100 stuks. Alle mooie merken en beroepen die tot dusver te zien waren in de show en nog op rol staan zijn we hiervoor zeer dankbaar. Als volwassen producent van videoproducties voor tv en online bewaken we de goede smaak. Voor onszelf en voor alle adverteerders.

Wij varen hierin dus een andere koers. En daar zijn we trots op.

Contentmarketing

Het succes van ons kanaal bewijst dat er een groeiende vraag is naar kwalitatieve videoproducties op online platforms. Het wordt steeds belangrijker voor merken om zich online onderscheiden met goede content. Dit vanwege aangescherpte regelgeving (AVG) en standaard device-instellingen die het steeds lastiger maken om doelgroepen te bereiken vanuit techniek. Content is wat dat betreft nu al King en zal naar de toekomst toe alleen maar belangrijker worden in de marketingmix.

En dan hebben we het niet alleen over korte snappy social media content voor Insta of TikTok.

Dan hebben we het over formats (zo u wilt, programma’s) die de aandacht van kijkers voor lange(re) tijd vasthouden en op indirecte wijze voorkeur beïnvloeden. Merken hebben daarbij de keuze tussen meeliften op bestaande formats bedacht door een producent versus het laten produceren van op maat gemaakte, unieke videoproducties (formats). Beide smaken maken bieden we aan en gaan we graag het gesprek over aan.

Ik ben supertrots op het behalen van deze mijlpaal met Later als ik Groot ben en dank alle abonnees en de markt voor hun steun en het enthousiasme. Ook gaat een extra portie kudo’s uit naar mijn vaste team van makers Kaj, Darnell, Mathijs, Stefan, Ronald, Wesley, Jochem en Rein voor hun onuitputtelijke creativiteit en drive. Op naar de volgende mijlpalen: 100 afleveringen of 5 miljoen weergaven. Whatever may come first.

Marcel van Buren | Producent