Skip to main content

Tiende seizoen van Ik BBQ voor jou succesvol van start gegaan bij SBS6

 

Dit hadden we in 2016 nooit kunnen dromen. We zijn van start gegaan met alweer het tiende seizoen van ‘Ik BBQ voor jou’ bij SBS6. De aftrap was afgelopen weekend en dat was niet onverdienstelijk. 262.000 kijkers zagen het programma. 131.000 daarvan keken zelfs meer dan 15 minuten. Het programma lijkt daarmee net zo ‘sticky’ als het gemiddelde BBQ sausje. Sommige prime time programma’s moeten tegenwoordig zeer hun best voor doen om dergelijke aantallen te halen. In een weekend waarin de kroning van Charles en Formule 1 de televisie domineert, kunnen we met deze cijfers zeer tevreden zijn. Dat zijn we dan ook. Aflevering 1 wordt komende zaterdag nog een keer herhaald op televisie, is nu al terug te kijken op Kijk.nl en staat uiteraard op het YouTube kanaal dat bij het format hoort: Ik BBQ voor jou.

Corine Boon en Ralph de Kok presenteren het programma wederom. Ralph is al sinds de eerste aflevering onze vaste rots in de branding. Deze barbecue autoriteit zorgt elke keer weer voor een smaakvolle verrassing. Samen met onze kandidaat gaat hij aan de slag om een heerlijk BBQ recept te bereiden voor iemand die het verdient om even in het zonnetje gezet te worden. Corine, die het stokje overnam van Koert-jan de Bruijn, ontfermt zich over de kandidaten. Met haar oprechte interesse in mensen en warme persoonlijkheid voegt zij een stevige dosis ‘Feel Good’ toe aan het menu dat we de kijker serveren.

Ik BBQ voor jou is een branded content productie van SHH Productions dat staat of valt bij de gratie van sponsoren en adverteerders. Landal Greenparks is de hoofdsponsor van het seizoen. Een zestal prachtige vakantieparken vormen het decor van de afleveringen. We zien de accommodaties en horen iets over de omgeving van de parken. Voor een programma waarin aandacht voor elkaar hebben centraal staat, konden we ons geen betere plek wensen dan deze.

We zijn er verder trots op dit seizoen te mogen werken met top brands in de BBQ hardware scene zoals Campingaz, Monolith Grills en Benegas. Onze vaste smaakmaker van de show is Verstegen Spices & Sauces. Outdoor living centre Fonteyn laat zien hoe je thuis je eigen BBQ crib kunt maken. Op subtiele en redactioneel vormgegeven wijze vestigen we bij de kijker de aandacht op deze merken.

De serie bestaat uit zes afleveringen. De komende weken is dus vooral BBQ dat de klok slaat bij SBS6. Wil je meer informatie over het programma of weten op welke manier je op televisie of op het YouTube kanaal kunt adverteren met jouw merk, stuur dan een mail naar tv@studiohogeheren.nl