Skip to main content

Huisstijl ontwerp en Marketing Support voor MKB: Het succesverhaal van Mario’s Caffetteria

 

Ontdek hoe SHH Productions het Italiaanse restaurant Mario’s Caffetteria helpt bij het creëren van een sterke huisstijl en effectieve marketingondersteuning.

 

Welkom bij SHH Productions! In deze blogpost willen we graag ons werk voor Mario’s Caffetteria in de schijnwerpers zetten, een sfeervol Italiaanse cafetaria gevestigd in de beroemde Markthal van Rotterdam. Geopend vanaf het najaar van 2022. Bij Mario’s kun je genieten van heerlijke Italiaanse gerechten en authentiek Italiaanse lekkernijen. We hebben nauw samengewerkt met Mario’s Caffetteria om een pakkende huisstijl te creëren en ondernemers Stefan en Mario te voorzien van de nodige (online) marketing support. Hierbij beheren en vullen we onder meer social media-accounts van Mario’s Caffetteria, met wekelijkse berichten op Facebook, Instagram en TikTok.

Laten we eens kijken naar de details van dit project en hoe onze expertise Mario’s Caffetteria heeft geholpen succesvol van start te gaan in de Markthal.

Een sterke huisstijl voor Mario’s Caffetteria

Een sterke huisstijl is essentieel is om de identiteit van een bedrijf over te brengen. Voor Mario’s Caffetteria hebben we een authentiek logo ontworpen dat de essentie van de Italiaanse keuken en sfeer perfect weerspiegelt. Door zorgvuldig kleurgebruik, typografie en visuele elementen te combineren, hebben we een herkenbaar merkbeeld gecreëerd dat aanspreekt en nieuwsgierigheid opwekt.

Daarnaast hebben we de huisstijl van Mario’s Caffetteria bepaald. Van menukaarten op tafel tot aan billboards in het gangpad, we zorgen ervoor dat alle visuele uitingen consistent zijn en de unieke ambiance van deze horecazaak weerspiegelen. Een consistente huisstijl draagt bij aan een professionele uitstraling en wekt vertrouwen bij klanten, wat essentieel is voor het succes van een horecazaak.

Effectieve marketingondersteuning voor MKB

Bij SHH Productions begrijpen we dat (online) marketing cruciaal is voor het succes van elk MKB-bedrijf, vooral in een competitieve branche als de horeca en zeker wanneer je daarbij voor een groot deel leunt op dagtoerisme dat zich veelal online oriënteert. Als horecabaas sta je veel op de benen en heb je hiervoor eigenlijk geen tijd noch de know-how. Dan is het goed om te weten dat er organisaties zijn die je (online) marketing support kunnen bieden met advies, planning, creatie, plaatsen en performance monitoring.

Contentcreatie voor social media

Een belangrijk onderdeel van onze ondersteuning is het beheren van de social media-accounts van Mario’s Caffetteria. Met regelmatige berichten op Facebook, Instagram vergroten we de betrokkenheid en trekken we een groeiend aantal volgers aan. We maken aantrekkelijke visuele content die de heerlijke gerechten en de gezellige sfeer van het restaurant in de schijnwerpers zetten. Dat doen we, naast video, onder meer ook op basis van professionele productfotografie vanuit Studio Hoge Heren, ons fotografie bedrijf.

Door de juiste mix van informatie, interactie en visuele aantrekkingskracht gaan we ervoor zorgen dat Mario’s Caffetteria top-of-mind raakt bij de doelgroep.Online marketing support Mario's Caffetteria Instagram

De eerste stap naar online aanwezigheid: Een eenvoudige website

Naast het werken aan de visuele identiteit en marketingondersteuning, hebben we ook een eenvoudige website voor Mario’s Caffetteria gemaakt. Een uit de kluiten gewassen landingspagina. Deze website stelt klanten en leveranciers in staat om zich te oriënteren op het aanbod en acties. Met behulp van de juiste kleuren, foto’s en een gebruiksvriendelijk ontwerp hebben we een online visitekaartje gecreëerd dat de sfeer van het restaurant weerspiegelt en informatie gemakkelijk toegankelijk maakt voor bezoekers. Een volgende stap in de ontwikkeling van de website is het toevoegen van een webshop waar vanuit hoofdzakelijk houdbare producten als nougat, cannoli en andere delicatessen verkocht kan gaan worden.

Conclusie

Bij SHH Productions zijn we trots op onze samenwerking met Mario’s Caffetteria en de resultaten die we tot nu toe al hebben bereikt. Door het creëren van een sterke huisstijl, het bieden van effectieve online marketing support, hebben we Mario’s Caffetteria geholpen om de online zichtbaarheid te vergroten, klanten aan te trekken en een unieke merkidentiteit te versterken. Een identiteit die zelfs de Koninklijke familie recent niet is ontgaan tijdens haar tour door Rotterdam op Koningsdag 2023.

Als je op zoek bent naar professionele ondersteuning bij het creëren van een huisstijl, online marketingstrategie, professionele fotografie en video of het beheren van social media-accounts voor jouw MKB-bedrijf, staan wij uiteraard klaar om je te helpen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!