Als toevoeging op de succesvolle serie voor RTL4 nu ook in Digital Format

Outdoor Cooking (barbecueën, grillen en smoking) is sterk in opmars. We zien het aan het (progressief) groeiend aantal online zoekopdrachten (+30% groei t.o.v.zelfde periode vorig jaar), de stijgende lijn in de verkoopcijfers van BBQ hardware en toenemende belangstelling voor evenementen en workshops. SHH Productions adresseert deze trend sinds 2016 in het format ‘Ik BBQ voor jou’. Na vier uitgezonden seizoenen op televisie en een nieuw seizoen in de maak voor uitzending vanaf 28 april 2018 bij RTL4 starten we nu ook met de ‘Ik BBQ voor jou academy’.

Veel partijen in de BBQ, food en outdoor business realiseren zich dat (online) video content een belangrijke vorm van communicatie is en hierin eigenlijk veel meer energie en budget gestoken zou moeten worden dan nu het geval is. We constateren dan ook als producent van corporate video een toenemend aantal intenties en initiatieven op dit vlak. Dit resulteert echter helaas nog vaak in kortstondige producties (soms van dubieuze kwaliteit) omdat het eigenlij ontbreekt aan tijd, beschikbaar budget en de aandacht om er in eigen beheer echt iets knaps van te maken. En dat terwijl succes op Internet nu vooral valt of staat met frequentie. Je moet met zekere regelmaat aanwezig zijn om indruk te maken. Daarbij komt dat het aanbod van content op de gemiddelde tijdslijn van de moderne mens dusdanig hoog is dat je ook echt indruk moet maken om op te vallen. Daarin schieten veel initiatieven helaas te kort. En niet onbelangrijk: in tegenstelling tot een televisie-uitzending blijft slecht geproduceerde content altijd online en dus aan uw merk kleven (mits u de publisher bent en het verwijdert). Hierin bewuste keuzes maken is niet onbelangrijk. Hierin samenwerken met een ervaren productiemaatschappij is aan te bevelen.

Principe achter de IBBQVJ academy

‘Ik BBQ voor jou – academy’ is gebaseerd op het produceren van leuke en inhoudelijke online video’s (in de stijl en kwaliteit van onze tv programma’s) die, naast publicatie op een centraal YouTube kanaal en onze website ook zeer zeker afzonderlijk door adverteerders toegepast kunnen worden in de eigen communicatie. Het business principe achter de IBBQVJ Academy is eenvoudig:

De optelsom van kleine(re) productiebudgetten van individuele sponsoren resulteert in een groter budget waarmee in hoge frequentie en met kwaliteit professionele video content geproduceerd kan worden. We bouwen voort op het reeds aanwezige bereik van ‘Ik BBQ voor jou’.

Ga naar YouTube

Wat ga je zien in Ik BBQ voor jou Academy?

Workshop video’s. Afleveringen van omstreeks 3 minuten per stuk over culinaire recepten (bereid met BBQ, grill of smoker) die passen bij het seizoen. We zijn er het hele jaar door. Elke week publiceren we minstens 1 video. Deze video’s worden gepresenteerd door Ralph de Kok. We starten met het tonen van de basis ingrediënten en de te gebruiken middelen (tools). We eindigen met een keurig opgemaakt bord want het oog wil ook wat. Inspirerende, fantasie-prikkelende en op een begrijpelijke manier gepresenteerde video’s voor de culinaire liefhebber én de gewone man of vrouw die zijn of haar skills wil verbeteren. We krijgen veel hints en tips die onmiddellijk in de praktijk kunnen worden gebracht door de kijker.

Maar ook leuke, inhoudelijke video’s die buiten de outdoor studio worden opgenomen. Denk hierbij aan grillen op een bijzondere locatie (aan het strand met de camper), het demonstreren van de Neanderthaler-techniek vanuit een bosrijke omgeving, het doen van verslag van een bijzondere BBQ wedstrijd, meekijken bij een internationale inspiratietrip, enzovoort. Content die het kanaal extra interessant maakt om het te (blijven) volgen. Content om te delen met vrienden.

Lijkt adverteren binnen ‘Ik BBQ voor jou’ op televisie (RTL4) of online (Academy/YouTube) een slimme keuze voor jouw merk? Neem dan contact op met SHH Productions voor het bespreken van de mogelijkheden.

Meer informatie

Wesley van der Linden (account manager)
SHH Productions | Studio Hoge Heren BV
Gebouw De Rotterdam | 26ste etage
Wilhelminakade 147
3072AP ROTTERDAM
Telefoon: 010-4134579
E-mail: wesley@studiohogeheren.nl

Leave a Reply