Skip to main content

SHH Productions zet in op de toenemende vraag naar hybride event oplossingen. Met professionele livestream producties, comfortabele studio’s en event organisatie.

SHH Productions voorspelt voor het najaar van 2021 en verder een toenemende vraag naar hybride events en zet hier breed op in. Hybride events zijn zakelijke bijeenkomsten met (selectief) aanwezig publiek gecombineerd met een professionele livestream productie en interactie met digitale deelnemers. Dit is een tak van sport waarbij AV-productie, locatie, catering en entertainment onder één dak wordt georganiseerd. Er wordt daartoe gebouwd aan een extra comfortabele studioruimte (met vergader- en break-out mogelijkheden). Hybride events kunnen ook op locatie van opdrachtgever worden uitgerold.

Als de voorgaande crisisperiode ons één ding geleerd heeft, dan is het dat het effect van digitaal communiceren niet onder hoeft te doen voor die van fysiek bijeenkomen. ‘Hoeft’, zeggen we met nadruk, want het gaat in de praktijk soms gruwelijk mis. Zaaltjes die zich opwerpen als livestream studio maar daarvoor toch echt de knowhow blijken te missen, haperende streams, verbindingen die niet tot stand komen, slecht geluid, en ga zo maar door. Het leek zo lekker goedkoop. Je staat als organisator voor gek. Allemaal ellende die je niet wilt meemaken bij jouw hybride event.

Ook heeft de pandemie en het steeds tastbaarder worden van klimaatverandering ons bewustzijn over de gevolgen van ons handelen voor het milieu enorm vergroot. Boekte men voorheen zonder blikken en blozen een ticket voor een kort overleg in het buitenland; tegenwoordig durven we elkaar de terechte vraag te stellen of een ZOOM of Teams overleg hiervoor ook goed is.

Veel partijen gaan in de komende periode aan de slag met het organiseren van (inhaal)events. Van congressen tot symposia tot klanten- of dealerevents. Een deel daarvan zal weer in fysieke vorm zijn maar wij voorspellen dat steeds vaker de keuze op de hybride event vorm zal vallen. Een klein deel (de harde kern) gaat naar de studio (of andere locatie) en presenteert, inspireert en debatteert daar. Het overgrote deel haakt digitaal aan en participeert via een wereld aan digitale mogelijkheden. En dat heeft uiteraard nogal wat economische en operationele voordelen. Veel minder mensen zullen reizen, verblijven en consumeren. Dat scheelt bakken met geld. Het scheelt tijd. Tijd dat weer aan andere nuttige zaken besteed kan worden. En, last but not least, levert een hybride event herbruikbare content op die later nogmaals uitgeserveerd kan worden.

Voor partijen die een hybride event willen organiseren is SHH Productions mogelijk hun ‘one stop shop’. Gepokt en gemazeld in de wereld van (live)televisie hebben wij de nodige ervaring om productioneel en inhoudelijk een professionele livestream uitzending samen te stellen. Een kwalitatieve uitzending waarover nog lang nagepraat wordt. Dit doen we onder leiding van een ervaren regisseur en producer. Een opnamestudio van 150 vierkante meter oppervlakte met aangrenzende vergader- en break-out voorzieningen vormt het ideale decor voor fysiek en online presenteren. De studio is voorzien van topklasse apparatuur en is gebouwd rondom de infrastructuur van voormalig nieuwsstudio 15 van RTL.  De studio wordt bediend door technici die de nodige uren live-uitzending op het cv hebben staan (onder meer voor RTL Nieuws en Hart van Nederland). Een livestream is meer dan alleen maar op knoppen drukken.

Aan het pakket diensten voegen we een dosis event productie toe (projectmanagement). Zaken als de ontvangst, catering, meubilair, aankleding en entertainment regelen kun je dus ook gerust aan ons overlaten. Als opdrachtgever betekent dit minder gedoe met verschillende partijtjes aan elkaar knopen en maar hopen dat het allemaal goed praat met elkaar. Dingen zelf regelen is uiteraard ook prima.

Hybride events kunnen wij hosten vanuit de studio maar ook op locatie. Met mobiele regiesets, licht en decor toveren we iedere willekeurige ruimte zo om in een doeltreffende studio. Voor een beknopte weergave van alles wat we op dit vlak kunnen betekenen bekijk je onze speciale pagina over hybride events.

Meer over hybride events