Slimme HBO stagiair met passie voor video gezocht

 

Je kent SHH Productions (Studio Hoge Heren B.V.) wellicht van een aantal bekende day-time televisieformats zoals ‘Later als ik Groot ben’, ‘Ik BBQ voor jou’, ‘ClubLiefde’ en ‘Van Slager tot Chef’. Je ziet onze programma’s bij zowel RTL4 als SBS6.

Wij zijn een platte, typisch Rotterdamse ‘no non-sense’ organisatie waarin ruimte is voor persoonlijke inbreng en groei. Onze studio’s en redactie zijn gevestigd op de 26steetage van ‘De Rotterdam’ op de Kop van Zuid. Een mooiere werkplek kunnen wij ons niet wensen.

Televisieprogramma’s maken die tot de verbeelding spreken is sinds jaren de kern van ons bestaan. Met de juiste content en uitzendingen op goed presterende momenten is  voldoende ‘onmiddellijk’ bereik te halen en dus een interessante massa te beïnvloeden. Als productiehuis creëren wij echter graag maximaal rendement voor onze sponsoren en adverteerders. Door de digitale snelweg waar we met elkaar op zitten, verandert het kijkgedrag. Wij gaan graag in de richting van waar de kijker zit (zonder daarbij rücksichtslos van baan te wisselen). Om die reden worden onze (bestaande en nieuwe) formats steeds vaker (ook) online aangeboden. Dat doen wij onder meer op specifieke YouTube kanalen. En we spelen content steeds vaker uit over sociale media platformen zoals Facebook (video), Instagram (IGTV) of LinkedIn. Ook produceren we steeds vaker content die exclusief online te zien is.

Wij maken gesponsorde, branded content. Het is zaak dat wij aan de voorkant (bij adverteerders) goed gezien worden met onze formules. Aan de achterkant moeten wij kijkers via het digitale pad weten te bereiken, te boeien en vast te houden. Een interessant spel waarbij de (technische) mogelijkheden en spelregels (o.a. algoritmen) continue veranderen en je dus regelmatig zult moeten meten en bijstellen om de juiste koers te blijven varen.

Stageplaats (HBO)

Voor ondersteuning van ons video performance team bieden wij een stageplaats aan voor een enthousiaste HBO-er die meer dan gemiddeld belangstelling (en kennis) heeft van zaken als:

  • YouTube kanalen optuigen, beheren en optimaliseren – en dan met name de technische- en analytische kant hiervan. Jij weet welke titels goed scoren, hoe je een optimale omschrijving bij een video schrijft en welke zoekwoorden (tags) voor groot bereik gaan zorgen. Jij houdt trends in de gaten en kent/gebruikt tools zoals bijv. VidIQ.
  • Promotie van video content – jij weet hoe jij content onder de aandacht van het juiste publiek kunt brengen door gebruik te maken van betaalde promotie en free publicity. Traffic omhoog stuwen is waar jij een kick van krijgt. Google AdWords is jou niet vreemd en ook het principe van Facebook video en IGTV ken jij.
  • Monetization – jij weet hoe er geld verdiend wordt met online video. Je bent bekend met de principes achter Google AdSense.
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift. We zijn niet op zoek naar ‘The Next Harry Mulisch’, maar je bent zeker in staat om onze social media posts te voorzien van spraakmakende en pakkende teksten. Graag zien wij dit tot uiting komen in een creatieve brief.

Tijdens jouw stage of afstuderen ga jij werken aan live producties waarmee we dagelijks duizenden mensen entertainen. Ook onderzoek jij de verregaande mogelijkheden om onze content onder de aandacht van (nieuwe) adverteerders te brengen.

Je houdt je dus primair bezig met het ontwikkelen van de business en denkt/handelt daarin vanuit een commercieel perspectief. Maar er schuilt in jou ook iets creatiefs. Eenvoudige content zoals thumbs, teasers of een promo kun jij zelf maken. Daarvoor weet jij voldoende van pakketten zoals Adobe Photoshop, FCP-X of Première. Grotere producties werk jij uit met ons team van producers, regisseurs en video-editors.

Word jij onze nieuwe stagiair?

Aarzel niet en stuur ons jouw CV met foto naar Marcel van Buren op tv@studiohogeheren.nl.  Wie weet is dit het begin van een mooie ontwikkeling én carrière bij ons. Kandidaten die wij geschikt achten ontvangen van ons een uitnodiging voor een intakegesprek.

SHH Productions | Studio Hoge Heren BV

Wilhelminakade 147

3072AP Rotterdam

010-4134579

www.shhproductions.nl

Leave a Reply