Skip to main content

Rein van Duivenboden gaat online afleveringen van ‘Later als ik Groot ben…’ presenteren.

Acteur en zanger Rein van Duivenboden is vanaf zaterdag 24 april te zien als presentator van de succesvolle online reeks van ‘Later als ik Groot ben…’. In dit format krijgen kinderen tussen de 9 en 13 jaar de kans een dag hun droomberoep te ervaren. Samen met de presentator gaan de kinderen een dag aan de slag in het werkgebied om erachter te komen hoe een werkdag er in de praktijk uitziet en wat je eigenlijk allemaal moet leren om het beroep uit te kunnen oefenen. ‘Later als ik Groot ben…’ is er op televisie bij RTL4 en altijd online te bekijken via het YouTube kanaal.

Rein van Duivenboden (22 jaar) wisselt de presentatie van de online afleveringen af met Jochem van Gelder die sinds 2017 het programma op televisie presenteert.

Vanaf jonge leeftijd begon Rein met performen. Rein was van 2012 tot 2016 één van de zangers in de boyband ‘MainStreet’ en vanaf 2014 begon hij met acteren. Zo speelde Rein o.a. de hoofdrol in de muziekfilm ‘Hart Beat’ (2016) en stond hij in het theater met de musical ‘Kruistocht in Spijkerbroek’. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn rol in ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ en hij heeft sinds 2020 een vaste rol in de serie ‘Spangas: De Campus’, een serie die qua doelgroep aansluit bij die van ‘Later als ik groot ben…’.

Rein zegt: “Het is onwijs tof om dit programma te mogen presenteren. Het is een redelijk nieuw vakgebied voor mij dus ook een uitdaging om mezelf hierin te ontwikkelen. Ook is het erg leuk om te zien hoe enthousiast de kids worden als ze voor één dag hun droom baan morgen uitoefenen”. De droomberoepen van de kinderen gaan alle kanten op, maar zelf heeft Rein ook een voorkeur: “Ik zou wel een aflevering over werken als piloot willen maken. Dat wilde ik vroeger altijd worden, dan komt mijn droom toch nog een beetje uit”.

Producent Marcel van Buren vindt de keuze voor Rein een logische: “We hebben grootse plannen met het format. We willen graag dat het format zowel thuis als op school bekeken wordt voor een stukje beroepsoriëntatie bij de jeugd en om bij te ontspannen. Onder de doelgroep voor het format is Rein bewezen populair. Ik ben er dan ook enorm trots op dat hij onderdeel gaat uitmaken van het presentatieteam”.

De eerste opnames met Rein als presentator zijn een feit. Met de 12-jarige Mila ging hij op stap om te ervaren hoe het is om in een snackbar te werken. In de aflevering die zaterdag 24 april online komt nemen Rein en Mila het meteen tegen elkaar op in een hamburger challenge. Voor de komende periode staan de nodige beroepen op de rit zoals werken als psycholoog, het programmeren van robots en werken als treinverkeersleider. Rein en Jochem zullen deze afleveringen afwisselend presenteren.

‘Later als ik Groot ben…’ is in 2017 gestart als televisieprogramma bij RTL4, in drie seizoenen zijn er al 32 afleveringen van uitgezonden en het programma bouwt nu online stevig verder. Begin 2020 zijn de eerste negen afleveringen online gekomen en na een korte pauze vanwege Covid-19 is het plan om de komende maanden met minstens 26 nieuwe afleveringen te komen. Kinderen kunnen zich nog steeds opgeven met hun droomberoep.

‘Later als ik Groot ben…’ is een format van de Rotterdamse producent SHH Productions. Naast ‘Later als ik Groot ben…’ produceert het bedrijf televisieprogramma’s zoals ‘Je gaat het maken’ (met Pernille la Lau), ‘Wat ik altijd wilde worden’ (met Jochem van Gelder) en ‘Ik BBQ voor jou’ (met Ralph de Kok). In het digitale domein helpt SHH Productions merken aan Digital Formats (originals) en met professionele webcast / livestream producties.

De eerste aflevering van ‘Later als ik groot ben…’ met Rein is vanaf zaterdagmiddag 24 april te bekijken op het YouTube kanaal.  Voor meer informatie of het aanvragen van quotes, interview of ander persmateriaal wendt u zich tot:

Kaj Viergever (producer)

010-4134579

kaj@studiohogeheren.nl