Skip to main content

SHH Productions produceert serie webcast studio uitzendingen voor projectontwikkelaar RED Company uit Rotterdam

Rotterdam is volop in ontwikkeling. Een ieder die er woont of er wel eens komt, zal het beamen: een Rotterdam zonder hijskranen of hijsloodsen ergens aan de horizon is ondenkbaar. Ook in deze lastige tijd worden nieuwe plannen ontwikkeld voor de stad en uitgevoerd. Eén van die Rotterdamse partijen die zich hiermee bezighouden is projectontwikkelaar RED Company en het daaraan gelieerde architectenbureau PowerHouse van Nanne de Ru.

Deze ambitieuze club heeft mooie plannen ontwikkeld voor onder meer het Codrico terrein bij Rijnhaven. De oude meelfabriek ondergaat volgens dit plan een ware transformatie en krijgt hierbij een nieuwe invulling. Hoogbouw, groenvoorzieningen en een ‘rondje Rijnhaven’ moeten dit gebied voor goed omtoveren tot een aantrekkelijk stukje Rotterdam om in te wonen. Ook voor het Hofplein is een stoer, nieuw concept ontwikkeld waarbij het Hofplein eindelijk weer de allure terugkrijgt die het voor de Tweede Wereldoorlog had.

Voor dergelijke projecten worden normaliter informatieavonden georganiseerd waarbij de buurt, bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden worden geïnformeerd over de plannen. Met koffie en koek buigt men zich over een maquette en brochures. Vanwege corona zat dat er natuurlijk niet in en dus is uitgeweken naar het digitale alternatief: een serie webcast studio uitzendingen. SHH Productions, de Rotterdamse producent van video content voor tv en online, heeft hierbij al haar competenties in de strijd mogen gooien.

In minder dan 3 weken is de eerste live uitzending rondom Codrico geproduceerd. Conform het doel van de uitzending en het gestelde budget is het team van SHH Productions aan de slag gegaan met o.a. het casten van een presentator, het schrijven van een line-up voor de webcast, het houden van redactionele voorbesprekingen met presentator en gasten en het bepalen van decor en vormgeving.

De keuze van de presentator is hierbij gevallen op de pittige en doortastende journaliste Eva Brouwer. Zij werkte jarenlang als nieuwslezer bij RTV Utrecht en vervult tegenwoordig veelvuldig de rol van dagvoorzitter. Eva is een opvallende verschijning die niet misstaat in de gedurfde ontwikkelplannen waar we het hier over hebben. Ze komt oorspronkelijk uit de stad en kent haar geschiedenis.

Het atrium van de multi-cam studio waar vanuit we onze live webcasts doen, is voor de gelegenheid omgetoverd tot RED Company webcast studio. Door middel van grote LED-walls met daarop sfeerafbeeldingen en art-impressions en indrukwekkende maquettes van het project is een decor gecreëerd waarbij de kijker middenin het project plaatsnam. Architect Nanne de Ru ontving in de op maat gemaakte webcast studio gasten van onder anderen de Gemeente Rotterdam en woningcorporatie Havensteder. Ze konden live reageren op brandende vragen vanuit het kijkerspubliek. We hebben in-start video’s gemaakt waarmee de geschiedenis van het betreffende ontwikkelgebied is geduid. Voor ons gebruikelijke zaken als een professionele leader, bumpers, titelbalken en videoverbindingen met remote gasten maakten van deze online videoproductie een serie webcast uitzendingen op broadcast niveau.

Voor de live uitzending is gekozen om deze via ZOOM te laten verlopen. De uitzendingen waren in besloten vorm en kijkers zaten anoniem in de uitzending (webinar modus). Met behulp van de POLL functionaliteit binnen ZOOM is de stemming op een aantal punten gepeild. SHH Productions heeft opdrachtgever geholpen met het inrichten en uitvoeren van de online distributie van de uitzending.

Deze serie webcast uitzendingen zijn met veel gejuich ontvangen en hebben een positieve bijdrage geleverd aan de begripsvorming, de broodnodige informatievoorziening en daarmee (hopelijk) voldoende buy-in voor de prachtige plannen die zijn ontwikkeld. Tot nader order staan de uitzendingen achter een verborgen link. Op verzoek kunnen wij demomateriaal verzorgen.

Ook op zoek naar een professionele online uitzending over jouw vastgoed project? Neem contact op en bespreek de mogelijkheden. Voor meer informatie wendt u zich tot:

Marcel van Buren (Producent)
SHH Productions
Gedempte Zalmhaven 617
3011BT Rotterdam
Telefoon: 010-4134579
E-mail: marcel@studiohogeheren.nl

Leave a Reply