Skip to main content

SHH Productions produceert multi-cam livestream productie voor Het Huis van Asporaat. Een online FIFA toernooi voor de Rotterdamse jeugd in Corona-tijd

 

Het jaar 2021 begon voor SHH Productions energiek met de productie ‘Only Winners in Rotterdam’ in opdracht van Het Huis van Asporaat (HHVA), het productiehuis en managementbureau achter artiesten als Jandino Asporaat, Rolf Sanchez en Shirma Rouse. Op zondag 3 januari was De Schiecentrale in Rotterdam het decor van de finalewedstrijden van een online (FIFA) tournament. 12 tieners streden samen met 12 bekende Nederlandse in een aantal finale-rondes om de titel, eer en mooie prijzen. Een live-uitzending van 4 uur via YouTube, Facebook en Twitch. Dit in het kader van de jeugd motiveren in deze lastige tijd waarin Nederland in lock-down verkeert. ‘Only winners in Rotterdam’ is een initiatief van HHVA en is tot stand gekomen door samenwerking met de Gemeente Rotterdam, House of Esports en Arch Management.

De presentatie van de uitzending was in handen van Edson Da Graça, één van de artiesten uit de stal van het productiehuis. Edson is onder meer bekend als de huidige presentator van Willem Wever voor KRO-NCRV.

De opdracht voor de technische realisatie van deze livestream productie bereikte ons enkele dagen voor kerst. De wens was om het evenement op professionele wijze live te verslaan en daarmee de jeugd van Rotterdam te trakteren op een spannende en afwisselende livestream productie. Naast een arena in de hoofdzaal, waarin (op een Playstation) tegen elkaar gestreden werd, vonden tegelijkertijd ook elders in de Schiecentrale wedstrijden plaats. Hiertussen moest geschakeld kunnen worden. De wedstrijden werden live verslagen door een ervaren voetbalcommentator. Een DJ zorgde voor muzikale invulling. Loting en interviews vonden plaats bij de sponsor-wall.

Om dit alles tijdig en afwisselend in beeld te kunnen brengen is besloten om deze livestream productie met 6 remote camera’s te registeren; aangevuld met 1 handheld. In zeer korte tijd is de productie op poten gezet en is rondom kerst hard doorgewerkt om alles voor te bereiden: van kick-off en site-check naar regiedraaiboek en videovormgeving in slechts enkele dagen.

Voor de technische realisatie is intensief samengewerkt met facilitair bedrijf New Sense Media. Zij beschikken over de broadcast-niveau apparatuur voor locatie-uitzendingen én een stevig portie technische know-how. Beide zijn elementair voor een livestream productie van deze omvang.

Flink aanpoten!

Het wekkertje ging vroeg op 3 januari. Een vrachtwagen vol apparatuur zou in minder dan 2,5 uur bouwtijd moeten worden omgetoverd tot een werkend geheel. De nodige meters kabel zijn uitgerold om alle noodzakelijke verbindingen voor beeld en geluid tot stand te brengen. Een team bestaande uit een regisseur, regie/schakel-technicus, remote camera operator (RCO), audiotechnicus, ENG cameraman, opnameleider en producer zijn non-stop in touw geweest om een perfecte show neer te zetten. En dat is gelukt! Om 13:30 zijn we begonnen aan een marathon-uitzending die uiteindelijk om 16:45 zou resulteren in de bekendmaking van de winnaar van het toernooi.

Een monsterproductie dat in een bizar drukke periode rondom de feestdagen gestalte moest krijgen. Dat lukt alleen wanneer ervaren partijen dit met de nodige professionaliteit en veel passie voor het vak aanvliegen. Wij kijken zeer tevreden terug op de samenwerking en het eindresultaat dat is neergezet. Op naar de volgende livestream van alweer een spannend event!

Binnenkort zie je hier een compilatie van de uitzending.

Leave a Reply