Herplanning producties als gevolg van extra maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

Net als vele andere producenten en televisiezenders worden ook wij op dit moment gehinderd in het (kunnen) uitvoeren van onze producties. Zo zijn de sportvelden momenteel gesloten en daarmee zijn de opnames voor het sportieve RTL4 programma ‘Clubliefde’ tijdelijk gepauzeerd. Achter de schermen wordt echter hard door geschreven en geproduceerd. Ook andere (niet noodzakelijke) opnames voor televisie- of online producties worden verlaat c.q. opnameplannen worden herzien zodat wij, ten tijden van deze crisissituatie, de nodige voortgang kunnen blijven maken (in ons en uw belang) en uitzendschema’s zo veel als mogelijk (en verantwoord) gevolgd kunnen blijven worden. Zo onderzoeken wij momenteel de alternatieven voor het format ‘Ik BBQ voor jou’ dat gepland staat om medio mei 2020 op zender te gaan. Dit uiteraard allemaal met in achtneming van de voorzorgsmaatregelen en richtlijnen zoals gegeven door het RIVM.

Onze studio’s en redactie zijn momenteel gewoon open. De crew van SHH Productions werkt in deze fase, net als vele andere landgenoten, grotendeels vanuit huis. Opnames in onze studio’s kunnen gewoon plaatsvinden. We hebben extra voorzieningen getroffen om veilig werken op voldoende afstand van elkaar te bewerkstelligen. Dit doen we onder meer door te werken met zo min mogelijk mensen op de set, bediening van apparatuur vanuit aparte regieruimte te doen en het aanbieden van een LiveCast mogelijkheid zodat op afstand (ook in het buitenland) mee gekeken kan worden met de output in de studio.

Het land is in rep en roer en maakt nu iets mee waarvoor geen voorbeeld scenarios of draaiboeken bestaan. Er komt zeer veel (negatief) nieuws op ons af. Bedrijven (van groot tot klein) zien hun omzet dalen en het zal tijd kosten om hiervan te herstellen. Maar één schrale troost: dat geldt zeer zeker niet alleen voor uw onderneming/merk maar voor zo velen en we zijn allemaal onderdeel van de BV Nederland met diepe zakken, zoals men zelf zegt. The proof of the pudding is in the eating….maar laten we vooral vertrouwen houden.

Het slechtste dat wij in deze fase met elkaar kunnen gaan doen is ‘alles bevriezen’ en een slot op de kassa doen. Daarmee help je een bloeiende Nederlandse economie past echt goed om zeep. Vertrouwen houden in de toekomst en de ander (naar vermogen) in staat stellen om zijn/haar ding te kunnen blijven doen, is het allerbelangrijkste. Er is leven na Corona. Ik zie met name grote bedrijven, met in de regel genoeg vet op het bot, bijzondere paniekerige bewegingen maken hetgeen hier op zeer weinig sympathie kan rekenen. Keep it cool and you will get the best.

Stay safe!

Marcel van Buren (Producent / eigenaar)
SHH Productions | Studio Hoge Heren BV
Gebouw De Rotterdam | 26ste etage
Wilhelminakade 147
3072AP ROTTERDAM
Telefoon: 010-4134579
E-mail: marcel@studiohogeheren.nl

Leave a Reply