Skip to main content

SHH Productions presenteert tweede editie van ‘Later als ik Groot ben’ LIVE event op 15 mei 2022.


 

15 mei 2022 staat megabioscoop Kinepolis Jaarbeurs Utrecht weer op haar grondvesten te trillen. Vanaf 11 uur stormen daar omstreeks 900 kinderen en hun begeleiders naar binnen voor de tweede editie van het ‘Later als ik Groot ben’ LIVE event. Dit live event is een speelse, interactieve carri√®rebeurs primair voor kinderen uit de bovenbouw (groep 7 en 8). Met veel spelletjes, quizzen en interactieve belevenissen (o.a. met VR) zullen diverse beroepsgroepen hun vakgebied onder de aandacht brengen en kinderen hiervoor zien te enthousiasmeren. Pre-recruitment in optima forma.

Een eerste (try out) van dit event vond plaats in december 2019. Ook bij Kinepolis in Utrecht. Vanwege de pandemie is het niet eerder gelukt om dit event te herhalen. Tot nu. Zo’n twintig bedrijven en verenigingen zullen op 15 mei samen met ons uitpakken in Utrecht. Zo komt er een stormbaan van Defensie voor de deur, is de jeugdbrandweer aanwezig, laat DHL zien wat er bij pakketdienst komt kijken en heeft ICI Paris XL een mooi meidending in petto.

Extra verheugd zijn we met de komst van RTL weerman William Huizinga. Names RTL Buienradar zal hij vanuit zijn ‘eigen’ televisiestudio op de beurs kinderen vertellen over werken als meteoroloog en daarbij een kijkje achter de schermen geven.

Presentatoren Jochem van Gelder en Rein van Duivenboden zijn er uiteraard ook. Zij ontvangen onze gasten op de rode loper, doen Meet & Greets met ze en maken die dag ook opnames voor uitzending op het YouTube kanaal van ‘Later als ik Groot ben’.

We hebben voor deze editie een speciale samenwerking met Stichting Petje af. Petje af is de landelijke Weekendschool voor kwetsbare kinderen. Zij bestrijden kansongelijkheid in het onderwijs en zijn hebben als motto dat de plek waar jouw wieg heeft gestaan nooit de kansen in de toekomst mogen bepalen.  Petje af neemt kinderen mee naar het bedrijfsleven of haalt het bedrijfsleven naar ze toe om te vertellen over werk.

Ons format (Later als ik Groot ben) en ons live event sluiten prima aan bij de doelstellingen van deze organisatie. Waren ze in 2019 al met ruim 200 kinderen vertegenwoordigd; ditmaal – in hun 15-jarig jubileum jaar – zal Petje af met 800 kinderen naar het event komen. We kijken uit naar hun komst.

We zijn er trots op dat het is gelukt om de handen op elkaar te krijgen voor dit mooie initiatief. Speciale dank gaat in dit geval ook zeker uit naar partner Kinepolis Jaarbeurs Utrecht die voor ons event wederom haar deuren opent. Meer over de inhoud van het event en een overzicht van alle partners lees je op de website van ‘Later als ik Groot ben

UPDATE: foto’s van het event zijn nu te bekijken op de website van Later als ik Groot ben. En binnenkort verschijnen compilaties van dit fantastische event op het YouTube kanaal van het programma. Stay tuned!